4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, brunch, voorgerecht
home recepten Pasteitje met paddenstoelen, mosterd en salie

Pasteitje met paddenstoelen, mosterd en salie

ingrediënten


25 min
4 personen
1 scheutje port

dit product is niet beschikbaar

1 scheutje sherry

dit product is niet beschikbaar

eetlepel salie

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepels grove mosterd
400 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel arachideolie

dit product is niet beschikbaar

4 pasteibakjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC.
  • 2 Snijd de dekseltjes los van de pasteibakjes en houd apart. Zet de bakjes op een rooster of bakplaat en verwarm circa 6 minuten in het midden van de oven.
  • 3 Verhit de olie en bak hierin de paddenstoelen 3-4 minuten. Voeg halverwege de baktijd de mosterd toe.
  • 4 Smelt de boter in een steelpan en fruit de sjalotjes 2-3 minuten. Voeg de bloem toe, roer goed en bak nog circa 2 minuten.
  • 5 Giet beetje bij beetje de bouillon en kookroom erbij en roer tot een dikke saus ontstaat. Schep de paddenstoelen en de salie erdoor en breng op smaak met zout en peper. Voeg als de saus te dik is eventueel een scheutje sherry of port toe.
  • 6 Vul de pasteibakjes met het mengsel en zet de dekseltjes erop.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 335 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté