gemiddeld
20 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht

Pasteitjes

ingrediënten


20 min
1 ei

dit product is niet beschikbaar

10 plakjes diepvries hartigetaartdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bruine rum
2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel piment

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel verse tijm
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

bakkwastje

  • 1 Verwarm de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
  • 2 Voeg alle ingrediënten tot het gehakt toe en fruit enkele minuten mee.
  • 3 Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
  • 4 Voeg dan de tomaten toe en een paar eetlepels water en laat de gehaktsaus op lage stand circa 20 minuten sudderen met half gesloten deksel.
  • 5 Laat het meeste vocht verdampen en breng het gehakt op smaak met zout en versgemalen peper. Roer eventueel de rum erdoor. Laat dit volledig afkoelen.
  • 6 Verwarm de oven voor op 200ºC. Steek zo groot mogelijke cirkels uit de deegvellen en leg ze naast elkaar op de bakplaat. Verdeel de gehaktvulling over het midden van de deegcirkels. Bestrijk de randen van het deeg met een kwastje ei en vouw de cirkels dicht tot halve maantjes. Druk de randen goed op elkaar.
  • 7 Maak eventueel kleine versieringen met de resten van het deeg en plak deze vast met ei. Leg de pasteitjes op de bakplaat. Bestrijk ze met het ei en bak ze in 25 minuten goudbruin.
  • 8 Eet ze warm of koud. Lekker met mango- of ananas-chutney.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 230 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 13 gram