4 personen
eenvoudig
15 min.
voorgerecht
home recepten Pasteitjes met rivierkreeftensalade

Pasteitjes met rivierkreeftensalade

ingrediënten


15 min
4 personen
1 handje rucola

dit product is niet beschikbaar

100 gram rivierkreeftjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mayonaise

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zure room

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

4 pasteibakjes

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Leg de repen bosui in een bakje met ijsblokjes en koud water tot ze omkrullen.
  • 2 Verwarm de pasteibakjes in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 3 Klop citroensap en -rasp, room en mayonaise tot een sausje en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Snijd de rivierkreeftjes in de lengte door en vermeng ze met het sausje.
  • 5 Verdeel de rucola over de lauwwarme bakjes. Schep de rivierkreeftjes erin en maal er nog wat peper over. Garneer met de bosuikrullen en serveer direct.
  • 6 Garneer met de bosuikrullen en serveer direct.

bereidingstip

Versier het bord mooi met wat druppels druivenpitolie of olijfolie gemengd met balsamicoazijn.

wijnadvies

Rivierkreeftjes zijn fan van het droge wit. Wie luxe wil doen, kiest Chablis. Net als de Chablis is ook de witte Monastier van de chardonnaydruif gemaakt, maar deze is wat rijker en voller.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 215 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 7 gram