- 1 Leg de repen bosui in een bakje met ijsblokjes en koud water tot ze omkrullen.
- 2 Verwarm de pasteibakjes in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 3 Klop citroensap en -rasp, room en mayonaise tot een sausje en breng op smaak met zout en peper.
- 4 Snijd de rivierkreeftjes in de lengte door en vermeng ze met het sausje.
- 5 Verdeel de rucola over de lauwwarme bakjes. Schep de rivierkreeftjes erin en maal er nog wat peper over. Garneer met de bosuikrullen en serveer direct.
- 6 Garneer met de bosuikrullen en serveer direct.
bereidingstip
Versier het bord mooi met wat druppels druivenpitolie of olijfolie gemengd met balsamicoazijn.
wijnadvies
Rivierkreeftjes zijn fan van het droge wit. Wie luxe wil doen, kiest Chablis. Net als de Chablis is ook de witte Monastier van de chardonnaydruif gemaakt, maar deze is wat rijker en voller.