4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Pastinaakfriet

Pastinaakfriet

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel bieslook

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

40 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram pastinaak

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de pastinaken in frieten. Leg ze 5 minuten in ijskoud water met zout zodat ze krokanter worden. Schep uit het water en dep droog.
  • 2 Meng in een kom de olijfolie met de knoflook, rozemarijn en 1 theelepel (zee)zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 15 minuten in het midden van de oven. Schep om en bak nog 15-20 minuten verder tot ze gaar zijn.
  • 3 Laat voor de balsamicodip de balsamicoazijn en de basterdsuiker tot de helft inkoken en afkoelen. Roer de zure room erdoor. Meng voor de citroen-yoghurt de Griekse yoghurt met het citroensap en de bieslook.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram