4 personen
eenvoudig
35 min.
lunch, voorgerecht, tussengerecht
home recepten Pastinaaksoep met kip en kerrie

Pastinaaksoep met kip en kerrie

ingrediënten


35 min
4 personen
4 sneeën wit brood

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

250 gram gerookte kipreepjes

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter demi crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

4 pastinaken

dit product is niet beschikbaar

1 aardappel

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de boter in een soeppan en fruit hierin de sjalotjes met de kerrie en komijn.
  • 2 Voeg de aardappel en pastinaak toe en giet de bouillon erbij. Kook zachtjes 20- 25 minuten en pureer de soep. Voeg eventueel een scheutje water toe als de soep te dik is.
  • 3 Roer de kookroom en kip erdoorheen. Breng de soep op smaak met zout en peper en bestrooi met de peterselie. Snijd het geroosterde brood diagonaal door en serveer bij de soep.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté