4 personen
eenvoudig
35 min.
tussengerecht
home recepten Pastinaaksoep met zalm

Pastinaaksoep met zalm

ingrediënten


35 min
4 personen
1 rode appel

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 grannysmithappel

dit product is niet beschikbaar

500 gram pastinaken

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes 2-3 minuten.
  • 2 Schep de pastinaak, appel, gember en kerrie erdoor en bak deze circa 2 minuten mee.
  • 3 Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 12-15 minuten tot de pastinaak zacht is.
  • 4 Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Verdeel de zalm en appel voor de vulling over 4 warme borden.
  • 6 Verwarm de soep met de crème fraîche en schep in de borden.
  • 7 Bestrooi met de bosui.
  • 8 Lekker met geroosterd wit brood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 10 gram