4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Pastinaaktaart met walnoten en oude kaas

Pastinaaktaart met walnoten en oude kaas

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

75 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

3 pastinaken

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Vet de springvorm in en leg bakpapier op de bodem. Bekleed de vorm met het deeg en druk de deegnaden goed tegen elkaar. Prik de deegbodem in met een vork.
  • 3 Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui 2 minuten. Voeg de pastinaak en 200 ml water toe en stoof 6-8 minuten. Giet af en laat iets afkoelen.
  • 4 Klop de eieren los met de yoghurt, honing en zout en peper. Schep de feta erdoor.
  • 5 Meng de pastinaak erdoor en giet het mengsel op de deegbodem. Bestrooi de bovenkant met de walnoten met daarover de kaas. Bak de taart in het midden van de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Een aanrader bij dit recept is wit met niet al te veel zuren: J. Meyer Pinot Blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 870 kcal
vet 62 gram
verzadigd vet 29 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 29 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté