4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak

Pastis

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 pak filodeeg

dit product is niet beschikbaar

poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels cognac
4 eetlepels armagnac
3 grote appels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Schep de zeer dun gesneden appelplakjes goed om met de armagnac en poedersuiker. Laat circa 1 uur trekken en schep nogmaals om.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg 1 vel filodeeg op het bakpapier en bestrijk met wat boter en wat marinadevocht van de appels. Leg zo nog 4 deegvellen erbovenop en bestrijk steeds met boter en appelmarinade.
  • 3 Verdeel de plakjes appel gelijkmatig over het deeg en vervolg met nog 5 vellen filodeeg, die je telkens bestrijkt met boter en appelmarinade.
  • 4 Bestrijk de bovenste laag deeg met boter en bestrooi licht met poedersuiker.
  • 5 Bak de pastis in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en krokant.
  • 6 Laat afkoelen tot lauwwarm, snijd in 4 stukken en bestrooi met poedersuiker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 5 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté