1 personen
eenvoudig
20 min.
brunch, voorgerecht, tussengerecht
home recepten Paté in pancetta met cranberryspread

Paté in pancetta met cranberryspread

ingrediënten


20 min
1 personen
1 potje cranberrycompote

dit product is niet beschikbaar

theelepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

100 gram sjalotjes
1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

25 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

4 plakken pancetta
1 plak paté

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 cocktailprikkers

  • 1 Omwikkel de paté met de pancetta en steek eventueel vast met cocktailprikkers.
  • 2 Verhit voor de spread de olijfolie en fruit hierin de sjalot en tijm circa 3 minuten. Voeg de helft van de cranberrycompote toe en stoof 2-3 minuten op een lage stand. Laat deze spread afkoelen.
  • 3 Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en rooster hierin de paté met de pancetta in circa 1 minuut per kant lichtbruin. Leg een pluk rucola op het bord en leg de paté erop. Serveer de spread erbij.

bereidingstip

Gebruik de rest van het zakje rucola eventueel voor de bosui-crèmesoep met saffraan en rivierkreeftjes (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/bosui-cremesoep-met-saffaan-en-rivierkreeftjes/">klik hier voor het recept</a>).. De cranberrycompote is ook lekker bij de varkenshaas met sinaasappel en pruimen op selderijpuree (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/varkenshaas-met-sinaasappel-en-pruimen-op-selderijpuree/">klik hier voor het recept</a>).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 820 kcal
vet 53 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 24 gram