4 personen
eenvoudig
30 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht, bijgerecht
recepten Pate met uienmarmelade

Pate met uienmarmelade

ingrediënten


30 min
4 personen
1 envelopje saffraan

dit product is niet beschikbaar

2 rode pepers

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter ciderazijn
100 milliliter witte wijnazijn

dit product is niet beschikbaar

250 gram rietsuiker
5 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar

1 breekbrood

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes grove paté
4 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter rodewijnazijn
100 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

3 rode uien

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel arachideolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 schone jampotten met deksel

  • 1 Snijd, voor de sinaasappelchutney, de partjes tussen de vliesjes van de sinaasappels uit en vang het sap op.
  • 2 Kook de rietsuiker met het azijn circa 3 minuten. Voeg de sinaasappelpartjes en de rode peper, saffraan en peper toe en sudder circa 20 minuten.
  • 3 Schep de chutney in 2 schone potten.
  • 4 Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de uienringen circa 3 minuten.
  • 5 Strooi de suiker erover en laat deze licht karamelliseren.
  • 6 Giet de wijn en wijnazijn erbij en roer de honing erdoor. Kook zachtjes, onder af en toe roeren, zonder deksel op de pan in circa 20 minuten tot een marmelade. Breng op smaak met versgemalen peper.
  • 7 Verdeel de paté over borden en serveer met de uienmarmelade, sinaasappelchutney en het brood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 735 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 133 gram
eiwit 12 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst