eenvoudig
20 min.
voorgerecht
home recepten Paté royale

Paté royale

ingrediënten


20 min
4 eetlepels chutney

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zoetzure augurken

dit product is niet beschikbaar

2 plakken grove paté
1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

20 gram gemengde sla

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels zilveruitjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

stervormige steker

  • 1 Verwarm de zilveruitjes met de balsamico en suiker tot de suiker is gesmolten en de vloeistof enigszins stroperig is.
  • 2 Laat de uitjes in de siroop afkoelen.
  • 3 Schep de sla om met de olie en verdeel dit over de borden.
  • 4 Steek 8 vormpjes uit de paté en verdeel deze over de borden.
  • 5 Verdeel de augurkjes, de chutney en de zoete uitjes over de bordjes of in kleine kommetjes en serveer direct.

wijnadvies

Omdat het een voorgerecht is nog maar niet al te zware wijnen schenken, ofschoon rode Rhône er heerlijk bij is. Misschien toch maar een goede droge rosé zoals Saint Saturnin of Montalto Nero d'Avola.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 245 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | g'woon tablet crispy