4 personen
gemiddeld
40 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Pavlova met bosvruchten

Pavlova met bosvruchten

ingrediënten


40 min
4 personen
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

400 gram zacht fruit
400 gram diepvriesbosvruchten

dit product is niet beschikbaar

400 gram bosvruchten

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

250 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

4 eiwitten

dit product is niet beschikbaar

citroensap

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

mixer

  • 1 Verwarm de oven voor op 150ºC. Maak een kom vetvrij met het citroensap. Klop er met de mixer de eiwitten in stijf. Meng de basterdsuiker met de maïzena en voeg dit in gedeelten, al kloppend, toe aan het eiwit. Klop de azijn erdoor.
  • 2 Schep het glanzende schuimmengsel op de met bakpapier beklede bakplaat en vorm een cirkel van ø 20 cm. Verlaag de oventemperatuur naar 120ºC en bak de pavlova 1 uur in het midden van de oven, tot de buitenkant knapperig is. Laat de schuimbodem afkoelen in de oven.
  • 3 Klop de slagroom lobbig. Schep de room op de pavlova, verdeel het fruit erover en bestrooi met poedersuiker.

bereidingstip

• Wil je een perfecte witte pavlova bakken? Verlaag dan de oventemperatuur tot ongeveer 90-100ºC. Gebruik geen heteluchtoven. Afhankelijk van hoe groot je pavlova is, is de oventijd ongeveer 1,5-2 uur.<br/> • Hoe voorkom je dat je pavlova inzakt, of zelfs helemaal mislukt? De eieren moeten echt op kamertemperatuur zijn. Je kom en garde moeten schoon zijn en vetvrij. Voeg de suiker geleidelijk toe, terwijl de eiwitten blijft opkloppen. <br/> • Pavlova moet je langzaam laten afkoelen in de oven zelf (minstens 1 uur). Zet de ovendeur op een kier zo daalt de tempratuur geleidelijk. . <h4>Variatietips voor de topping</h4> • Vervang de gemengde bosvruchten in dit recept met ieder ander fruit dat jij lekker vindt: aardbeien, perzik, passievrucht. Het kan allemaal! <br/> • Bestrooi het fruit met geraspte witte <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/chocolade/">chocolade</a> in plaats van poedersuiker.<br/> • Maak een mengsel van slagroom en mascarpone voor een extra romige crème. . <h4>Wat is het verschil tussen pavlova en meringue?</h4> Meringue is een toetje dat gemaakt is met gedroogd schuim. Heb je weleens een gebakje gegeten met een laagje eiwitschuim erbovenop? Ook dat gebak wordt meringue genoemd. Pavlovataart is een versie van de meringue, met veel fruit erbovenop. Heel populair in Australië en Nieuw-Zeeland tijdens feestdagen, zoals kerst. . <h4>Makkelijk pavlovataart maken (voor de kerst)</h4> Pavlova is heel feestelijk gebak, dat ook goed van te voren gemaakt kan worden. Je kunt de basis (de krans/meringue) makkelijk een paar dagen van tevoren maken. Bewaar die in een goed afgesloten, dichte bak. Daarna hoef je alleen nog maar de (slag)room en het verse fruit erop te leggen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 515 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 6 gram