bakplaat met bakpapier
mixer
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
bakplaat met bakpapier
mixer
bereiden
bereidingstip
• Wil je een perfecte witte pavlova bakken? Verlaag dan de oventemperatuur tot ongeveer 90-100ºC. Gebruik geen heteluchtoven. Afhankelijk van hoe groot je pavlova is, is de oventijd ongeveer 1,5-2 uur.<br/> • Hoe voorkom je dat je pavlova inzakt, of zelfs helemaal mislukt? De eieren moeten echt op kamertemperatuur zijn. Je kom en garde moeten schoon zijn en vetvrij. Voeg de suiker geleidelijk toe, terwijl de eiwitten blijft opkloppen. <br/> • Pavlova moet je langzaam laten afkoelen in de oven zelf (minstens 1 uur). Zet de ovendeur op een kier zo daalt de tempratuur geleidelijk. . <h4>Variatietips voor de topping</h4> • Vervang de gemengde bosvruchten in dit recept met ieder ander fruit dat jij lekker vindt: aardbeien, perzik, passievrucht. Het kan allemaal! <br/> • Bestrooi het fruit met geraspte witte <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/chocolade/">chocolade</a> in plaats van poedersuiker.<br/> • Maak een mengsel van slagroom en mascarpone voor een extra romige crème. . <h4>Wat is het verschil tussen pavlova en meringue?</h4> Meringue is een toetje dat gemaakt is met gedroogd schuim. Heb je weleens een gebakje gegeten met een laagje eiwitschuim erbovenop? Ook dat gebak wordt meringue genoemd. Pavlovataart is een versie van de meringue, met veel fruit erbovenop. Heel populair in Australië en Nieuw-Zeeland tijdens feestdagen, zoals kerst. . <h4>Makkelijk pavlovataart maken (voor de kerst)</h4> Pavlova is heel feestelijk gebak, dat ook goed van te voren gemaakt kan worden. Je kunt de basis (de krans/meringue) makkelijk een paar dagen van tevoren maken. Bewaar die in een goed afgesloten, dichte bak. Daarna hoef je alleen nog maar de (slag)room en het verse fruit erop te leggen.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 515 kcal |
vet | 22 gram |
verzadigd vet | 15 gram |
koolhydraten | 70 gram |
eiwit | 6 gram |
WEB01-SPAR-PU