4 personen
gemiddeld
40 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Pavlova met bosvruchten

Pavlova met bosvruchten

ingrediënten


40 min
4 personen
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

400 gram diepvriesbosvruchten
400 gram bosvruchten
250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

250 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

4 eiwitten

dit product is niet beschikbaar

citroensap

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 150ºC. Maak een kom vetvrij met citroensap en klop dan de eiwitten erin stijf. Meng de suiker met de maizena en voeg dit in gedeelten al kloppend toe aan het eiwit. Klop de azijn erdoor.
  • 2 Schep het glanzende schuimmengsel op de bakplaat en vorm een dichte cirkel van 20 cm ø. Verlaag de oventemperatuur naar 120ºC en bak de pavlova circa 1 uur in het midden van de oven, tot de buitenkant knapperig is. Laat de schuimbodem afkoelen in de oven.
  • 3 Klop de slagroom lobbig. Schep de room op de pavlova, verdeel het fruit erover en bestrooi met poedersuiker.

bereidingstip

Vervang de gemengde bosvruchten in dit recept door alleen maar aardbeien.. Bestrooi het fruit met geraspte witte chocolade in plaats van poedersuiker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 515 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté