eenvoudig
10 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Pecankoekjes met gember en sinaasappel

Pecankoekjes met gember en sinaasappel

ingrediënten


10 min
75 gram ongezouten cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

125 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sinaasappelrasp

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

55 gram rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

mixer

vershoudfolie

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 175ºC. Snijd 1 cm dikke plakjes van de deegrol en leg ze op de bakplaat.
  • 2 Bak de koekjes circa 20 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen op een rooster.

bereidingstip

Je kunt het deeg voor dit recept ook uitrollen op een met bloem bestoven werkvlak en met een koekjessteker koekjes eruit steken.. Bak de koekjes eerder en bewaar ze enkele dagen in een goed afgesloten koektrommel. Of maak alvast het deeg, bewaar in de koelkast en bak de koekjes op de dag zelf alleen nog maar even af. Ook leuk: stop een paar koekjes in een mooi zakje en geef als zelfgemaakt cadeautje.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 165 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 2 gram