4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
home recepten Peer met parmezaan en parmaham

Peer met parmezaan en parmaham

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

8 plakken rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

8 plakken parmaham

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 handperen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Was de peren. Halveer ze in de lengte en snijd het klokhuis eruit.
  • 2 Smelt de boter. Verwarm de ovengrill. Bestrijk de snijkanten van de peren met gesmolten boter. Leg ze op de bolle kant op een bakplaat. Rooster ze circa 5 minuten onder de grill tot ze aan de bovenkant goudbruin zijn.
  • 3 Rooster intussen de ham in een droge hete koekenpan.
  • 4 Bak de bosui in de rest van de boter en voeg 6 verkruimelde of in stukjes gesneden plakken ham toe. Schep deze vulling in de peerholtes. Strooi de kaas erover en smelt deze even onder de grill.
  • 5 Serveer de peren met de rest van de geroosterde hamplakjes erbij. Lekker met donkerbruin brood en honing.

bereidingstip

Neem in plaats van Parmaham reepjes gerookt spek.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté