4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, brunch, voorgerecht
recepten Peer-pastinaaksoep met katenspek

Peer-pastinaaksoep met katenspek

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram volle kwark

dit product is niet beschikbaar

bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

8 plakken katenspek
1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

250 gram peren
250 gram pastinaken

dit product is niet beschikbaar

1 grote ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Verhit 1 eetlepel boter en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de pastinaak, peer, kerrie en peper toe en bak een paar minuten verder. Schenk de bouillon in de pan en breng de soep aan de kook. Laat afgedekt circa 20 minuten zachtjes koken.
  • 2 Bak intussen de plakken katenspek circa 5 minuten in de rest van de boter op middelhoge stand. Keer de plakken halverwege.
  • 3 Voeg driekwart van de peterselie toe aan de soep, pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schenk de soep in kommen of diepe borden. Serveer met een flinke lepel kwark met daarop 2 plakken katenspek. Bestrooi met de overige peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 270 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes