4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Penne met asperges, tomaat en kruidenroomkaas

Penne met asperges, tomaat en kruidenroomkaas

ingrediënten


20 min
4 personen
3 takjes basilicum

dit product is niet beschikbaar

150 gram kruidenroomkaas

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kookroom light
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram cherrytomaten
450 groene asperges
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

300 gram penne

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • 2 Snijd de knoflook fijn. Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges en snijd de asperges in schuine stukjes van 3 cm. Halveer de tomaten.
  • 3 Verhit in een ruime koekenpan de olie. Bak de asperges in 4 min. beetgaar. Voeg de knoflook en tomaatjes toe en bak nog 5 min.
  • 4 Schenk de kookroom erbij. Voeg de kruidenroomkaas toe en laat in de room smelten. Giet intussen de penne af.
  • 5 Schep de pasta door de groenten. Breng op smaak met zout en peper. Schep de penne op 4 borden en garneer met blaadjes basilicum.

bereidingstip

Wil je een lichtere pasta? Vervang dan de kookroom door groentebouillon.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 543 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 17 gram