4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Penne met broccoli en ansjovis

Penne met broccoli en ansjovis

ingrediënten


15 min
4 personen
50 gram pecorinokaas

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

mespunt cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

mespunt chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

1 blikje ansjovisfilet

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

350 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

350 gram penne

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de penne met de broccoli beetgaar.
  • 2 Verhit de olijfolie en bak hierin de knoflook tot deze kleurt.
  • 3 Hak of prak met 1 eetlepel water de helft van het blikje ansjovisfilets fijn. Voeg samen met een mespuntje gedroogde chilivlokken of cayennepeper en 100 ml kookroom toe aan de knoflook.
  • 4 Giet de pasta en broccoli af en meng ze door de saus. Voeg eventueel als de saus te dik is enkele eetlepels kookvocht toe.
  • 5 Bestrooi de pasta met 50 gram geraspte Parmezaanse kaas of pecorino en de rest van de ansjovisfilets.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 21 gram