4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Penne met romige pompoensaus en spekjes

Penne met romige pompoensaus en spekjes

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels pompoenpitten
100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

200 gram ontbijtspekblokjes

dit product is niet beschikbaar

300 gram penne

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram flespompoen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Leg de plakken pompoen op de bakplaat en bestrijk ze met een kwastje olie. Bestrooi met zout, peper en de Provençaalse kruiden. Rooster de pompoen hoog in de oven in circa 20 minuten zacht.
  • 3 Kook intussen de penne beetgaar. Giet af en spoel in een vergiet onder koud water. Laat de penne uitlekken.
  • 4 Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en bak hierin de spekblokjes op een lage stand krokant. Neem de spekjes uit de pan en houd apart. Fruit de sjalot circa 4 minuten in het bakvet. Voeg de crème fraîche toe en breng kort aan de kook.
  • 5 Neem de pompoen uit de oven, maar schakel de oven niet uit. Pureer met een staafmixer de pompoen met de roomsaus glad. Breng de romige pompoensaus op smaak met zout en peper.
  • 6 Roer de penne en spekjes door de saus en schep over in de ovenschaal. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en pompoenpitten en bak de pasta in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 800 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 32 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté