4 personen
hoofdgerecht
recepten penne met zalm

penne met zalm

ingrediënten


4 personen
100 mililiter slagroom
2 eetlepels olijfolie
1 halve eetlepel verse rozemarijn (fijngehakt)
200 gram zalm
1 sjalot (fijngehakt)
1 knoflook (geraspt)
12 spruitjes
12 gewone weidechampignons
1 pot Apetina witte kaasblokjes
360 gram pasta penne

  • 1 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet wat kookvocht apart.
  • 2 Scheid de grote blaadjes van de kernen van de spruitjes. Snijd de kernen en de champignons in vieren en bak ze enkele minuten in een hapjespan.
  • 3 Snijd de zalm in hapklare stukjes en voeg toe samen met de sjalot, knoflook, ro-zemarijn en de blaadjes van de spruitjes. Voeg na ongeveer 1 minuut de slag-room en 1 dl van het kookvocht van de pasta toe.
  • 4 Roer de ingrediënten en kook gedurende enkele minuten. Meng de uitgelekte pasta penne en de zalmsaus, voeg de uitgelekte Apetina-blokjes toe en breng op smaak met zout en peper.

bereidingstip

Je kunt het gerecht aanpassen aan het seizoen om je favoriete groenten te kunnen gebruiken.