4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Penne uit de oven met pancetta en paddenstoelen

Penne uit de oven met pancetta en paddenstoelen

ingrediënten


35 min
4 personen
truffelolie
2 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

50 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel salie

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

250 gram pancetta

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram penne

dit product is niet beschikbaar

400 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Snijd de paddenstoelen in grove stukken. Kook de pasta.
  • 3 Verhit de olie en fruit hierin de knoflook en sjalotjes. Voeg de pancetta toe en bak deze 3-4 minuten mee.
  • 4 Schep de paddenstoelen erdoor en bak ze op een hoge stand 2 minuten mee. Blus af met balsamicoazijn. Voeg de witte wijn en salie toe en kook iets in.
  • 5 Schep de penne, de helft van de rucola en alle walnoten erdoor. Schep de pasta in de ovenschaal.
  • 6 Meng de crème fraîche en de eieren met zout en peper en giet dit mengsel over de pasta. Bestrooi met Parmezaanse kaas gemengd met paneermeel.
  • 7 Zet de pasta 10-15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
  • 8 Verdeel de rest van de rucola met eventueel wat truffelolie over het gerecht.

bereidingstip

Neem tagliatelle in plaats van penne.

wijnadvies

Licht gekoeld licht rood: Mastio del Loggia Bardolino.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1060 kcal
vet 58 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 82 gram
eiwit 49 gram