4 personen
eenvoudig
10 min.
bijgerecht
home recepten Peper-kervelsaus

Peper-kervelsaus

ingrediënten


10 min
4 personen
1 bosje kervel
2 eetlepels groene peperkorrels
200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kippenbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter cognac
10 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Fruit de ui in de boter glazig en blus af met een de cognac of witte wijn.
  • 2 Laat dit op een hoge stand aan de kook komen en giet er de kippenbouillon en de kookroom bij.
  • 3 Laat dit op een middelhoge stand een paar minuten zachtjes koken.
  • 4 Voeg de peperkorrels toe en warm nog even mee.
  • 5 Roer de kervel fijn op het laatste moment door de saus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 170 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 2 gram