6 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Peren-abrikozencrumble met havermout

Peren-abrikozencrumble met havermout

ingrediënten


15 min
6 personen
200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

175 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels havermout

dit product is niet beschikbaar

150 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram rietsuiker
200 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse basilicum

dit product is niet beschikbaar

400 gram abrikozen

dit product is niet beschikbaar

4 peren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de peren en abrikozen over de ovenschaal en strooi de basilicum erover.
  • 2 Meng het zelfrijzend bakmeel met de rietsuiker en de havermout. Kneed het vanillemerg met de boter door het meel-suikermengsel. Wrijf het mengsel tot kruimels. Strooi de kruimels over het fruit.
  • 3 Bak de crumble in 25-30 minuten goudbruin. Serveer het gerecht warm of koud. Lekker met de crème fraîche.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 630 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 6 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst