8 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Perencake met amandelen

Perencake met amandelen

ingrediënten


15 min
8 personen
25 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

3 peren

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

1 theelepels bakpoeder
90 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

130 gram glutenvrije cakemix
4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

200 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

175 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 175ºC. Bekleed de ingevette cakevorm met bakpapier. Mix de boter met de basterdsuiker, kaneel en een snuf zout in circa 5 minuten romig. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe. Spatel de cakemix, het amandelmeel, het bakpoeder en de melk door het beslag.
  • 2 Snijd een plakje van de onderkant van de peren zodat ze rechtop blijven staan. Zet de peren in het midden van de cakevorm. Giet het beslag rondom de peren en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak de cake in de oven in circa 1 uur gaar.
  • 3 Controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken en deze er weer uit te halen. Laat even afkoelen en neem de cake uit de vorm.

bereidingstip

Geen amandelmeel? Maal voor dit recept zelf blanke amandelen fijn in een keukenmachine.. De glutenvrije cakemix vind je in de supermarkt meestal niet tussen de andere bakproducten. Vaak is er een apart schap met glutenvrije producten. Handig wanneer je gevoelig of intolerant voor gluten bent. Heb je de auto- immuunziekte coeliakie let dan ook op dat je voor dit recept glutenvrij bakpoeder gebruikt waar geen kruisbesmetting heeft plaatsgevonden of vervang eventueel door wat extra ei.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 480 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 7 gram