4 personen
gemiddeld
40 min.
nagerecht
home recepten Perencompote met zonnebloempitten

Perencompote met zonnebloempitten

ingrediënten


40 min
4 personen
75 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

75 gram zonnebloempitten

dit product is niet beschikbaar

2 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

750 gram stoofperen

  • 1 Snijd de stoofperen in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Laat circa 30 minuten zachtjes koken in 200 ml water, citroensap, het merg en het vanillestokje, suiker en tijm of rozemarijn.
  • 2 Verwijder het vanillestokje en de kruidentakjes. Stamp de peren grof. Rooster de zonnebloem- of pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en schep ze door de perencompote. Lekker als bijgerecht of als nagerecht met een bol stracciatella-ijs.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram