8 personen
eenvoudig
20 min.
nagerecht
home recepten Perengalette met amandelspijs en vanille-ijs

Perengalette met amandelspijs en vanille-ijs

ingrediënten


20 min
8 personen
8 bolletjes vanille-ijs

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vloeibare honing

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels ongezouten pecannoten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kristalsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

3 rijpe peren
1 rol quiche- en taartdeeg
300 gram amandelspijs

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakkwastje

  • 1 Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de amandelspijs in flinterdunne plakjes van 2 mm. Rol het deeg met bakpapier uit op de bakplaat. Verdeel de spijsplakjes over het deeg, maar laat rondom een rand van 5 cm vrij.
  • 2 Schil de peren en halveer ze in de lengte. Verwijder het klokhuis en snijd de peerhelften in waaiers: snijd ze in de lengte in dunne plakjes van 5 mm maar ze aan de bovenkant vast zitten. Leg de perenwaaiers op de spijs.
  • 3 Vouw het deeg rondom over de vulling. Klop het ei los en bestrijk de rand met losgeklopt ei. Bestrooi met de suiker. Bak de galette in het midden van de oven in 25-30 min. goudgeel en gaar.
  • 4 Verhit vlak voor serveren een koekenpan op middelhoge stand en rooster de pecannoten 2 min. Voeg de honing toe en bak 1 min. mee. Verdeel de pecannoten over de taart. Serveer warm met het vanille-ijs.

bereidingstip

Bak met de pecannoten en honing ook 1 el gedroogde rozemarijn mee.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 538 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | Spar boerenmetworst