4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, voorgerecht
recepten Perensalade met parmaham en notendressing

Perensalade met parmaham en notendressing

ingrediënten


25 min
4 personen
1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels notenolie
4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

8 plakken parmaham

dit product is niet beschikbaar

150 gram gemengde eikenbladsla

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 grote handperen
4 kleine handperen
1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram sjalotjes
50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

50 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  • 2 Verhit de boter en fruit hierin de sjalotjes zonder te laten kleuren. Bestrooi met de basterdsuiker en bak zachtjes nog 3-4 minuten.
  • 3 Besprenkel de plakjes peer met het citroensap. Hak de noten grof en meng ze met zout, peper en de ingrediënten voor de dressing.
  • 4 Verdeel de sla, sjalotjes en peren over 4 borden. Besprenkel met de dressing en garneer met de parmaham. Lekker met geroosterd brood.

bereidingstip

Neem rookvlees in plaats van parmaham.. Vervang 50 gram van de sjalotjes door blanke rozijnen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 9 gram