4 personen
gemiddeld
10 min.
nagerecht
home recepten Perentaartje met gorgonzola

Perentaartje met gorgonzola

ingrediënten


10 min
4 personen
100 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 peer

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

1 bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de velletjes bladerdeeg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • 2 Prik met een vork gaatjes in het deeg en verdeel de plakjes peer erover. Bestrijk het deeg en de peer met ei.
  • 3 Bak de taartjes in circa 10 minuten bruin en gaar in de oven.
  • 4 Verkruimel of snijd de kaas en verdeel dit over de warme peer.
  • 5 Bestrooi met versgemalen peper en laat iets afkoelen.

wijnadvies

Zoet wit past niet alleen erg goed bij peer, maar ook bij de blauwe gorgonzola. Castillo de las Almenas Moscatel is een aanrader.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 9 gram