gemiddeld
10 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Perzik-pies met gemberijs

Perzik-pies met gemberijs

ingrediënten


10 min
munt
200 milliliter roomijs

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel maizena

dit product is niet beschikbaar

4 stukjes stemgember

dit product is niet beschikbaar

3 perziken

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schil de perziken, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng de perzik met de helft van de stemgember, maizena en de helft van de suiker. Laat 5 minuten staan.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200ºC. Schep de vulling in het midden van de deegplakjes. Vouw het plakje dubbel en druk de randen stevig dicht met een vork. Bestrijk met ei en bestrooi met de rest van de suiker.
  • 3 Snijd met een mesje 3 kleine sneetjes in het bladerdeeg zodat de stoom kan ontsnappen. Bak de pies in de oven in circa 10 minuten goudbruin.
  • 4 Meng het roomijs met 2 eetlepels van de stemgembersiroop en de rest van de stemgember. Schep bolletjes ijs bij de pies, garneer eventueel met munt en serveer direct met de overige perzikstukjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 335 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté