4 personen
eenvoudig
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Perzikdroom met frambozensaus

Perzikdroom met frambozensaus

ingrediënten


25 min
4 personen
verse framboos

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

450 gram vanillekwark

dit product is niet beschikbaar

400 gram perzikschijfjes

dit product is niet beschikbaar

75 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram diepvriesframbozen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de diepvriesframbozen met 50 gram suiker en 2 eetlepels water al roerend 4-5 minuten. Wrijf de vruchtenpuree door een zeef en laat afkoelen. Pureer de perzikschijfjes met een staafmixer.
  • 2 Schep een laagje vanillekwark met daarop een laagje perzikmoes in 4 glazen. Vervolg met weer een laagje vanillekwark met daarop een laagje frambozensaus. Herhaal tot het glas vol is. Eindig met perzikmoes en paar druppels frambozensaus. Beweeg een satéprikker door de perziklaag zodat een swirl ontstaat. Zet de glazen circa 1 uur in de koelkast.
  • 3 Klop de slagroom stijf met 25 gram suiker. Garneer de glazen eventueel met een paar verse frambozen en serveer met de slagroom.

bereidingstip

Wil je nog sneller klaar zijn? Gebruik frambozenjam in plaats van gepureerde (diepvries)frambozen voor het frambozenlaagje.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 15 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté