eenvoudig
15 min.
drankje
home recepten Perziksiroop

Perziksiroop

ingrediënten


15 min
150 gram honing

dit product is niet beschikbaar

4 perziken

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

1 fles

  • 1 Schil de perziken, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • 2 Verwarm de honing in 100 ml water en roer tot deze is opgelost. Voeg het fruit toe aan het honingwater en laat op een middelhoge stand 10 min. zachtjes koken. Roer regelmatig.
  • 3 Neem de pan van de warmtebron en laat in ca. 30 min. afkoelen. Schenk door een zeef, duw het vruchtvlees met een lepel erdoor en doe de siroop in een schone fles. Bewaar tot 1 week in de koelkast.

bereidingstip

Serveer met (bruis)water voor limonade.. Serveer met rum, mango en kokos voor een tropische cocktail.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 152 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 1 gram