eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Pesto met rode ui en walnoten

Pesto met rode ui en walnoten

ingrediënten


20 min
1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

50 gram lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

75 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels gemberwortels

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

200 gram rode uien

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Besprenkel de uien met 2 eetlepels olijfolie en rooster ze in een oven van 200ºC of koekenpan 3-4 minuten of tot ze gaar zijn.
  • 2 Pureer de uien met de gember, walnoten, bosui, rode peper, het citroensap en de honing terwijl je de olijfolie in een straaltje toevoegt.
  • 3 Schep de pesto in een schone pot of serveer direct.

bereidingstip

Vervang walnoten door hazelnoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1850 kcal
vet 177 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 16 gram