home recepten Pestobroodjes

Pestobroodjes

ingrediënten


1 losgeklopt ei
1 rol Bladerdeeg (koelvers)
100 milliliter Olijfolie extra vergine
1 teentje Knoflook
40 gram Basilicum
100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
3 eetlepels Pijnboompitten

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan.
  • 3 Pureer ze met de helft van de Parmezaanse kaas, de basilicumblaadjes, knoflook, een mespunt zout en de olijfolie met een staafmixer of in een blender tot een smeuïge pesto. Breng op smaak met peper.
  • 4 Rol het deeg uit en bestrijk met de pesto.
  • 5 Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas
  • 6 Rol de deeglap vanaf de korte kant op en leg deze rol 10 minuten in de diepvries zodat hij wat steviger wordt.
  • 7 Snijd het deeg daarna in plakken van 1,5-2 cm dik en leg met wat tussenruimte op de bakplaat.
  • 8 Bestrijk de bovenkant met ei en bak de pestobroodjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

bereidingstip

Bespaar tijd en gebruik kant-en-klare groene of rode pesto.. Vervang de pijnboompitten door pistachenoten.

Terugroepactie | Kips Vega Paté