voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
15 min.
bijgerecht
Recepten Peterseliesalade met quinoa en granaatappel

Peterseliesalade met quinoa en granaatappel

ingredi├źnten

300 gram quinoa

1 groentebouillontablet

2 granaatappels

1 citroen

2 bosjes verse peterselie

50 gram hazelnoten

200 gram overjarige brokkelkaas

1 theelepel mosterd

3 eetlepels olijfolie


  • 1 Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg het groentebouillontablet toe aan het kookwater. Giet af, spoel met koud water en laat afkoelen in een vergiet.
  • 2 Snijd de granaatappels horizontaal doormidden en klop de zaadjes boven een schaal eruit door op de schil te tikken met een houten lepel. Voeg de citroenrasp toe.
  • 3 Schep de fijngehakte peterselie, hazelnoten, oude brokkelkaas en de quinoa door de granaatappelpitjes.
  • 4 Klop een dressing van het citroensap, 1 theelepel mosterd en 3 eetlepels olijfolie en schep deze door de salade. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 725 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 26 gram