voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
bijgerecht
recepten Peterseliesalade met quinoa en granaatappel

Peterseliesalade met quinoa en granaatappel

ingredi├źnten

300 gram quinoa

1 groentebouillontablet

2 granaatappels

1 citroen

2 bosjes verse peterselie

50 gram hazelnoten

200 gram overjarige brokkelkaas

1 theelepel mosterd

3 eetlepels olijfolie


  • 1 Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg het groentebouillontablet toe aan het kookwater. Giet af, spoel met koud water en laat afkoelen in een vergiet.
  • 2 Snijd de granaatappels horizontaal doormidden en klop de zaadjes boven een schaal eruit door op de schil te tikken met een houten lepel. Voeg de citroenrasp toe.
  • 3 Schep de fijngehakte peterselie, hazelnoten, oude brokkelkaas en de quinoa door de granaatappelpitjes.
  • 4 Klop een dressing van het citroensap, 1 theelepel mosterd en 3 eetlepels olijfolie en schep deze door de salade. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 725 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 26 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier