4 personen
eenvoudig
15 min.
bijgerecht
home recepten Peterseliesalade met quinoa en granaatappel

Peterseliesalade met quinoa en granaatappel

ingrediënten


15 min
4 personen
3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

200 gram overjarige brokkelkaas
50 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

2 bosjes verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 granaatappels

dit product is niet beschikbaar

1 groentebouillontablet

dit product is niet beschikbaar

300 gram quinoa

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg het groentebouillontablet toe aan het kookwater. Giet af, spoel met koud water en laat afkoelen in een vergiet.
  • 2 Snijd de granaatappels horizontaal doormidden en klop de zaadjes boven een schaal eruit door op de schil te tikken met een houten lepel. Voeg de citroenrasp toe.
  • 3 Schep de fijngehakte peterselie, hazelnoten, oude brokkelkaas en de quinoa door de granaatappelpitjes.
  • 4 Klop een dressing van het citroensap, 1 theelepel mosterd en 3 eetlepels olijfolie en schep deze door de salade. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 725 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 26 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté