gemiddeld
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Petit gateau met chocolade, karamel en gember

Petit gateau met chocolade, karamel en gember

ingrediënten


15 min
1 eetlepel stemgember
2 blokjes karamelfudge
150 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

125 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

ei

dit product is niet beschikbaar

45 gram fijne tafelsuiker

dit product is niet beschikbaar

65 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

4 kleine taartvormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC en bestuif de taartvormpjes met bloem.
  • 2 Verdeel het deeg in 4 stukken en druk gelijkmatig in de taartvormpjes.
  • 3 Snijd de randen netjes bij en bak de taartbodempjes in het midden van de oven in circa 15 minuten lichtbruin.
  • 4 Neem uit de oven en laat afkoelen.
  • 5 Verwarm de slagroom tot het kookpunt en giet in een kom.
  • 6 Klop de chocolade erdoorheen tot een dikke saus. Roer met een spatel tot de chocolade iets is afgekoeld en schep 2/3 van de karamel erdoorheen.
  • 7 Verdeel deze vulling over de bodempjes en strijk glad met de bolle kant van een lepel.
  • 8 Laat de chocolade in circa 1 uur helemaal afkoelen en opstijven.
  • 9 Garneer de taartjes in het midden met de gehakte gember.

bereidingstip

Lekker met lobbig geklopte (ongezoete) slagroom of crème fraîche. Serveer op een zelfgemaakte papieren onderlegger.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 650 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 9 gram