uitdagend
60 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Petitfours met sinaasappel en kokos

Petitfours met sinaasappel en kokos

ingrediënten


60 min
2 eetlepels sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sinaasappellikeur
2 zakjes vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram boter

dit product is niet beschikbaar

sprinkels, gebaksdecoratie

dit product is niet beschikbaar

poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

300 gram witte marsepein
200 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sinaasappelrasp

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

50 gram kokosrasp

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

175 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

rechthoekige bakvorm

satéprikker

deegroller

  • 1 Verwarm de oven voor op 170ºC.
  • 2 Klop met een mixer de boter en basterdsuiker in circa 5 minuten tot een lichte crème. Voeg een voor een de eieren toe en klop goed door.
  • 3 Klop de kokos, kokosmelk, sinaasappelsap, -rasp en een snufje zout erdoor. Spatel het bakmeel erdoor en schep het beslag in de bakvorm. Bak circa 30 minuten in het midden van de oven.
  • 4 Controleer met een prikker of deze er droog uitkomt en het gebak gaar is. Laat afkoelen en snijd horizontaal door.
  • 5 Mix intussen voor de sinaasappelcrème de boter met de poedersuiker, vanillesuiker en sinaasappellikeur. Zet in de koelkast.
  • 6 Bestrijk beide lagen van het gebak met een dun laagje sinaasappelcrème. Houd wat sinaasappelcrème apart voor de garnering.
  • 7 Snijd het gebak met een scherp mes in strakke vierkantjes van 5x5 cm.
  • 8 Kneed de marsepein tot deze soepel is. Voeg eventueel enkele druppels water toe. Rol de marsepein op een met poedersuiker bestoven werkvlak uit tot een grote lap.
  • 9 Snijd de marsepein in stukken (15x15 cm) en bekleed de petitfours ermee. Druk de zijkanten zachtjes aan.
  • 10 Snijd de marsepein netjes bij, gebruik de restjes voor de volgende petitfour. Druk de hoekjes voorzichtig aan. Versier de petitfours en plak de garnering vast met sinaasappelcrème.

bereidingstip

Combineer witte marsepein met groene of roze marsepein.. Leg de marsepein met behulp van de deegroller als een lap over het gebak en snijd dan pas in vierkantjes. Dit is makkelijker, zo hoef je niet elke petitfour apart met marsepein te bekleden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 305 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 3 gram