- 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd de wortels in de lengte in vieren. Verdeel ze met de sjalotjes, bietjes, knoflook en venkel over een bakplaat. Bestrooi met de Italiaanse kruiden en besprenkel met olijfolie.
- 2 Bak de groenten circa 25 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege een keer om en leg de tomaten en champignons erbij. Meng de ingrediënten voor de fetaspread en breng op smaak met zout.
- 3 Snijd het brood horizontaal in twee helften. Bestrijk een helft met een laagje fetaspread. Verdeel daarover de geroosterde groenten en olijven en leg de bovenste broodhelft erop. Serveer de rest van de fetaspread erbij.
bereidingstip
Varieer met de groenten in dit recept. Gebruik ook eens pompoen, courgette, plakken bloemkool of puntpaprika.. Vervang de rode peper in de fetaspread door fijngehakte jalapeñopeper.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.