4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Pidepizza met spinazie, ei en kruidenroomkaas

Pidepizza met spinazie, ei en kruidenroomkaas

ingrediënten


30 min
4 personen
4 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

200 gram kruidenroomkaas

dit product is niet beschikbaar

600 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

50 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 Turks brood

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd het Turks brood (pide) horizontaal doormidden. Leg de helften naast elkaar op de bakplaat met de snijkant boven. Bak het brood in het midden van de oven in 3 minuten licht knapperig. Zet de oven niet uit.
  • 2 Verhit de olijfolie en bak hierin de knoflook, ui en pijnboompitten 5 minuten. Schep de spinazie erdoor en roerbak tot de spinazie slinkt. Voeg zout en peper toe. Laat de spinazie uitlekken in een zeef of vergiet.
  • 3 Bestrijk de broodhelften met de kruidenroomkaas. Roer de geraspte kaas door de spinazie en verdeel dit mengsel over de broodhelften. Maak vier kuiltjes op afstand van elkaar in de spinazie en breek hierin een ei.
  • 4 Bak de pidepizza circa 15 minuten in het midden van de oven tot het ei gestold is.

bereidingstip

Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Spinazie zorgt ervoor dat rode wijn vaak wat bitter gaat smaken. Wit dus maar. Landenwijn Frankrijk bijvoorbeeld, Qué Mas Sauvignon Blanc of - wat luxer - de Sea Breeze. Ook de Verdicchio dei Castelli di Jesi combineert goed.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 855 kcal
vet 54 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 33 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté