4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Pie met paddenstoelenragout, pompoen en aardappelpuree

Pie met paddenstoelenragout, pompoen en aardappelpuree

ingrediënten


40 min
4 personen
1 ei

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

150 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter paddenstoelenbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels bloem

dit product is niet beschikbaar

500 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

2 blaadjes salie
4 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

kleine pompoen

benodigdheden

keukenmachine

vershoudfolie

bakplaat

ronde ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd de pompoen in plakken van 1 cm en verwijder de pitten. De schil kan worden gegeten. Leg de plakken pompoen op de bakplaat en rooster hoog in de oven in circa 15 minuten gaar. Laat afkoelen.
  • 2 Verhit de boter in een hapjespan en fruit hierin de sjalot 4 minuten op een lage stand. Voeg de knoflook, tijm, salie, paddenstoelen en een snuf zout toe en roerbak op een hoge stand, tot de paddenstoelen hun vocht gaan afgeven. Bestrooi met de bloem en bak kort mee. Voeg de bouillon en kookroom toe en laat op een lage stand een paar minuten zachtjes koken. Breng deze ragout op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180ºC. Verdeel de aardappelpuree over de bodem van de ovenschaal. Leg de plakken pompoen erop en verdeel de paddenstoelenragout erover.
  • 4 Rol het deeg uit tot een lap van ½ cm dik. Bestrijk de rand van de schaal met ei. Leg de deeglap over de schaal en laat de randen overhangen. Druk daar waar het deeg de schaal raakt goed aan en knip de rest van het deeg 1 cm buiten de schaal rondom af. Het deeg zal nog iets krimpen tijdens het bakken. Gebruik de restjes van het deeg om het deegdeksel te decoreren.
  • 5 Bestrijk de pie met ei en bak in het midden van de oven in 20-30 minuten gaar en goudbruin.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 640 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 21 gram