eenvoudig
10 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Pigs in a blanket

Pigs in a blanket

ingrediënten


10 min
1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

16 cocktailworstjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels fijne mosterd

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de plakjes bladerdeeg in vieren. Smeer elk stukje deeg tot ½ centimeter van de rand in met mosterd.
  • 2 Leg een worstje erop en rol op. Zorg ervoor dat de naden goed dicht zijn en druk eventueel extra aan. Leg ze op de bakplaat.
  • 3 Bestrijk de bovenkant met ei en bestrooi met de sesam. Bak in de oven in 25-30 minuten goudbruin.

bereidingstip

Snijd grote worstjes in kleinere stukjes voor hapklare partyrolletjes en rol het deeg niet te dik; 2 tot 3 millimeter is ideaal.. <h4>Variatietip!</h4> • Maanzaad, nigellazaad of komijnzaad<br/> • Everything bagel-kruidenmix<br/> • Geraspte kaas of kaasvlokken<br/> • Grove zeezoutvlokken met gedroogde ui of knoflook<br/> • Za’atar, dukkah of gerookt paprikapoeder<br/> <br/> Strijk het deeg eerst met losgeklopt ei of melk in voor goede hechting. Voor een vegan glans: plantaardige melk met een snuf suiker of agavesiroop. . <h4>Knakworstjes in bladerdeeg serveren op je feestje?</h4> Serveer ze het liefst warm: dan is het bladerdeeg nog lekker knapperig. Leg ze op een plank met prikkers en 2 tot 4 dips in kleine kommetjes. Dips die je erbij kunt serveren:<br/> • Klassiek: mosterd, mosterd-mayo, curry-ketchup<br/> • Pittig: sriracha-mayo, chipotle-mayo, harissa-yoghurt<br/> • Fris: yoghurtdip met bieslook en citroen<br/> • Rijk: honing-mosterdsaus, cheddar-kaasdip, truffelmayonaise<br/> <br/> Koud serveren kan ook. Laat ze volledig afkoelen op een rooster en bewaar in een luchtdichte bak. . <h4>Vegetarische knakworstjes in bladerdeeg?</h4> • Gebruik vegetarische of vegan knakworstjes<br/> • Check het etiket van het bladerdeeg; veel varianten zijn plantaardig<br/> • Dep de worstjes droog en bestrijk het deeg met mosterd of ketchup voor extra smaak<br/> • Extra vulling: reepjes kaas, gegrilde paprika of ui<br/> . <h4>Hoe lang kun je worstjes in bladerdeeg bewaren?</h4> <p>Afgekoeld en luchtdicht in de koelkast 2 dagen houdbaar. Opwarmen in de oven op 180°C, 8 tot 12 minuten. Invriezen kan: ongebakken rolletjes tot 2 maanden (bak bevroren op 200°C, tel 5 tot 7 minuten bij de oventijd), gebakken tot 1 maand (ontdooien in de koelkast en 10 tot 12 minuten op 180°C opwarmen). Laat op een rooster afkoelen.</p>. <h4>Kun je knakworstjes in bladerdeeg koud eten?</h4> <p>Ja, koud zijn ze prima eetbaar. De korst is dan alleen minder knapperig. Bewaar gekoeld en luchtdicht en laat ze niet langer dan 2 uur op kamertemperatuur staan tijdens het serveren.</p>. <h4>Hoe lang moet bladerdeeg met knakworst in de oven?</h4> </p> Houd 25-30 minuten in een voorverwarmde oven van 180-200 graden aan. . <h4>Hoe maak ik knakworsten klaar?</h4> • Uit pot of blik: verwarm in heet, niet-kokend water 5 tot 7 minuten<br/> • Droog de worstjes daarna goed af voor je ze in het deeg rolt<br/> • Voor extra smaak kun je ze kort rondom bakken in een droge koekenpan<br/> • Breng op smaak met mosterd, ketchup of kruiden vóór het oprollen<br/>

wijnadvies

Serveer bij deze pigs in a blanket een Spaanse rode wijn. Zoals bijvoorbeeld een op Amerikaans eikenhouten vaten gerijpte wijn gemaakt van tempranillo en cabernet sauvignon.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 130 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 4 gram