4 personen
eenvoudig
10 min.
lunch, bijgerecht
home recepten Pikante auberginesalade met geitenkaas en dadels

Pikante auberginesalade met geitenkaas en dadels

ingrediënten


10 min
4 personen
150 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

8 dadels

dit product is niet beschikbaar

1 zak veldsla
2 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sambal manis

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sambal badjak
5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar

1 handje cashewnoot

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster de cashewnoten in een droge, hete koekenpan. Hak ze grof en houd apart.
  • 2 Verwarm de oven voor op 170ºC. Meng de aubergineblokjes met 4 eetlepels olie en de sambal.
  • 3 Rooster de aubergine op een bakplaat circa 30 minuten in de oven, tot de aubergine zacht is. Schep de blokjes halverwege de baktijd om.
  • 4 Meng de rest van de olie met de azijn en hussel de veldsla erdoor. Leg de sla op een schaal en verdeel de aubergine erover.
  • 5 Bestrooi de salade met de dadels, geitenkaas en cashewnoten.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 330 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 11 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté