4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Pikante gehaktomelet met gebakken rijst

Pikante gehaktomelet met gebakken rijst

ingrediënten


25 min
4 personen
3 preien

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 gram pinda’s

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gehaktkruiden

dit product is niet beschikbaar

500 gram gehakt

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën witbrood

dit product is niet beschikbaar

250 gram witte rijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Laat de rijst uitstomen en afkoelen.
  • 2 Week de boterhammen in de ketjap en prak ze fijn met een vork.
  • 3 Vermeng het gehakt goed met het brood, de gehaktkruiden, de ui, de sambal, de pinda’s en de eieren.
  • 4 Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en druk het gehaktmengsel hierin goed aan. Bak op middelhoge stand een paar minuten aan en bak dan nog circa 7 minuten met het deksel op de pan.
  • 5 Giet het bakvocht af en draai de gehakt-omelet dan voorzichtig om. Bak de andere kant nog circa 5 minuten afgedekt tot de omelet vanbinnen gaar is.
  • 6 Laat de omelet van de warmtebron af nog een paar minuten staan.
  • 7 Verwarm ondertussen de rest van de olie en roerbak de preiringen op middelhoge stand.
  • 8 Voeg de rijst toe en bak nog even mee. Snijd de gehaktomelet in stukken of punten en serveer met de rijst.

bereidingstip

Lekker met gebakken uitjes en kant-en-klare pindasaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 885 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 43 gram