4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
recepten Pikante groenekoolstamppot met gebakken vis

Pikante groenekoolstamppot met gebakken vis

ingrediënten


35 min
4 personen
citroen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

400 gram witvisfilets

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels margarine

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter warme melk

dit product is niet beschikbaar

1 kleine groene kool
1 eetlepel sambal manis

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

1000 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappelblokjes in ruim water met zout in circa 10 minuten gaar en giet ze af.
  • 2 Verwarm ondertussen de olie in een wok en fruit de ui circa 5 minuten tot deze zacht is.
  • 3 Voeg de knoflook en sambal toe en laat op lage stand nog een minuut mee fruiten.
  • 4 Voeg de kool met aanhangend water toe en schep goed om. Laat in circa 10 minuten al omscheppend slinken en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Stamp de aardappelen tot puree met de warme melk en 2 eetlepels boter. Schep de kool erdoor en houd de stamppot warm.
  • 6 Dep de stukken vis goed droog met keukenpapier, bestrooi ze rondom met zout en peper en bestuif ze met bloem.
  • 7 Verwarm de rest van de boter in de pan en bak de stukken vis aan beide kanten bruin en gaar. Bak de parten citroen kort mee. Serveer met de stamppot.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 565 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 29 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté