- 1 Kook de aardappelblokjes in ruim water met zout in circa 10 minuten gaar en giet ze af.
- 2 Verwarm ondertussen de olie in een wok en fruit de ui circa 5 minuten tot deze zacht is.
- 3 Voeg de knoflook en sambal toe en laat op lage stand nog een minuut mee fruiten.
- 4 Voeg de kool met aanhangend water toe en schep goed om. Laat in circa 10 minuten al omscheppend slinken en breng op smaak met zout en peper.
- 5 Stamp de aardappelen tot puree met de warme melk en 2 eetlepels boter. Schep de kool erdoor en houd de stamppot warm.
- 6 Dep de stukken vis goed droog met keukenpapier, bestrooi ze rondom met zout en peper en bestuif ze met bloem.
- 7 Verwarm de rest van de boter in de pan en bak de stukken vis aan beide kanten bruin en gaar. Bak de parten citroen kort mee. Serveer met de stamppot.