4 personen
gemiddeld
50 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
recepten Pikante kipburger

Pikante kipburger

ingredi├źnten


50 min
4 personen
4 blaadjes sla
1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

olie

dit product is niet beschikbaar

4 hamburgerbroodjes

dit product is niet beschikbaar

chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

limoen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

500 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

grillpan

  • 1 Maal de kipfilet fijn in de keukenmachine. Meng dit gehakt met de ui, gember, knoflook, rode peper, koriander en een flinke snuf zout. Vorm 4 burgers van dit mengsel en laat afgedekt circa 30 minuten op smaak komen in de koelkast.
  • 2 Meng intussen de mayonaise met de limoenrasp, -sap en een snuf chilipepervlokken. Bak de burgerbroodjes, indien nodig, af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 3 Verhit de grillpan en vet deze in met een paar druppels olie. Gril de kipburgers aan beide kanten in 6-8 minuten gaar. Snijd intussen de broodjes open en bestrijk beide helften met een laagje limoenmayonaise. Beleg met de komkommer en een blaadje sla. Leg de burgers erop, dek af met het broodkapje en serveer direct.

bereidingstip

Gebruik kipgehakt voor dit recept om nog sneller klaar te zijn.. Liever geen pikante kipburger? Laat dan de rode peper en chilipeper weg. . Vervang de koriander in dit recept door peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 36 gram
recalls | bekijk ze hier!