4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Pikante makreel met broccolirijst en zoetzure komkommer

Pikante makreel met broccolirijst en zoetzure komkommer

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 gerookte makrelen
1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels azijn

dit product is niet beschikbaar

400 gram bloemkoolroosjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram broccoliroosjes

dit product is niet beschikbaar

300 gram rijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst. Voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd de broccoli'rijst' toe. Giet af en houd afgedekt warm.
  • 2 Verwarm de azijn met de suiker en ½ theelepel zout. Roer dit mengsel door de komkommerlinten.
  • 3 Verwijder de kop, het vel en de graten van de makreel en verdeel het visvlees in stukken. Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui, knoflook en sambal. Bak de makreel circa 2 minuten mee.
  • 4 Schep het vismengsel op de broccolirijst en serveer met de zoetzure komkommer.

bereidingstip

Vervang in dit recept de hele makreel door filets.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 16 gram