4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht, bijgerecht
home recepten Pikante rijstsalade met mango en pinda’s

Pikante rijstsalade met mango en pinda’s

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel stemgember
1 theelepel bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

limoen

dit product is niet beschikbaar

1 mango

dit product is niet beschikbaar

1 bosje lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

200 gram ongezouten pinda’s

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram meergranenrijst

dit product is niet beschikbaar

300 gram notenrijst
300 gram wilde rijst

  • 1 Kook de rijst, giet af en laat uitgespreid afkoelen. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan of wok en bak hierin de rode peper met de ketjap en pinda’s 1-2 minuten op een lage stand.
  • 2 Schep de gebakken pinda’s met de bosui en mango door de rijst.
  • 3 Klop het limoensap met de basterdsuiker en gember door elkaar en klop de rest van de olie erdoor. Schep deze dressing door de salade. Serveer deze pikante rijstsalade met mango en pinda's met kroepoek.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 735 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 83 gram
eiwit 20 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté