4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Pikante saus van gele paprika

Pikante saus van gele paprika

ingrediënten


20 min
4 personen
75 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnzaad

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

4 gele paprika's

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schil de paprika's met een dunschiller, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • 2 Verwarm de olie en fruit de ui, de komijn en de rode peper op lage stand in circa 5 minuten goudbruin.
  • 3 Voeg kerriepoeder en de paprikablokjes toe en bak nog enkele minuten op lage stand zonder dat de paprika al te veel verkleurt.
  • 4 Voeg de kokosmelk toe. Roer goed door en laat op lage stand nog 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng de saus op smaak met zout.

bereidingstip

Lekker bij rijst met vis.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 115 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 1 gram