4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Pikante stoofschotel met zoete aardappel en kip

Pikante stoofschotel met zoete aardappel en kip

ingrediënten


20 min
4 personen
1 blikje kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

2 zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kipkruiden

dit product is niet beschikbaar

4 kipkarbonades

  • 1 Bestrooi de kip rondom met de kipkruiden, rozemarijn en zout. Verhit de olie op middelhoge stand en bak hierin de kip rondom aan. Neem de kip uit de pan en roer de aanbaksels los.
  • 2 Voeg de ui toe en fruit 5 minuten op een lage stand. Voeg de paprika, knoflook en zoete aardappel toe en roerbak enkele minuten op middelhoge stand.
  • 3 Leg de stukken kip terug in de pan en bestrooi met de chilipeper. Giet de bouillon erbij en stoof afgedekt in circa 30 minuten gaar.
  • 4 Voeg de laatste 5 minuten van de stooftijd de kikkererwten toe. Lekker met rijst.

wijnadvies

Een licht te koelen rode als I am Pinot Noir is heerlijk bij dit recept. Voor de liefhebbers van wit: Viña Maipo Chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 27 gram