4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Pilav-portobello's met rodekoolsalade

Pilav-portobello's met rodekoolsalade

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tahin
rodekool

dit product is niet beschikbaar

4 portobello’s
5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rozijnen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

250 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar

theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de boter en bak hierin de ui glazig. Voeg de knoflook en specerijen toe en roerbak 1 minuut. Voeg de rijst toe en giet de bouillon erbij. Kook afgedekt tot de rijst gaar is. Rooster intussen de pistache- en cashewnoten in een droge, hete koekenpan. Hak de noten grof.
  • 2 Voeg de noten, abrikozen en rozijnen toe aan de rijst en laat afgedekt staan. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de portobello’s aan beide kanten circa 5 minuten op een hoge stand. Vul de holtes van de portobello’s met de pilav.
  • 3 Schaaf of snijd de rodekool dun. Meng de tahin met het citroensap. Giet al roerend 200 ml warm water erbij en roer glad. Klop de rest van de olijfolie erdoor en breng op smaak met zout en (chili)peper. Giet de dressing over de kool en meng goed. Serveer de portobello’s met de salade.

bereidingstip

Maak de rodekoolsalade tot 2 dagen van tevoren. De dressing wordt dan wel iets wateriger, dus breng de salade voor het serveren opnieuw op smaak.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 615 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate