eenvoudig
10 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Piña coladabol

Piña coladabol

ingrediënten


10 min
8 oliebollen
200 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels kokoslikeur

dit product is niet beschikbaar

150 gram verse ananas

dit product is niet beschikbaar

30 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kokosrasp

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Boen 1 limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de vrucht uit.
  • 2 Rooster 2 el kokosrasp 5 min. in een droge koekenpan.
  • 3 Verhit 30 g boter in een koekenpan en bak 150 g verse ananasblokjes met 2 el kokoslikeur en 1 el limoensap 5 min. op een hoge stand tot het fruit karamelliseert.
  • 4 Meng intussen 4 el kokoslikeur en limoenrasp door 200 g Griekse yoghurt en schep in een spuitzak.
  • 5 Snijd een inkeping in 8 oliebollen en vul met de kokosyoghurt. Verdeel de ananas erover en bestrooi met de kokosrasp.

bereidingstip

Zonder alcohol? Vervang de kokoslikeur bij de ananas door 1 el suiker en 1 extra el limoensap. Laat bij de vulling met kokosyoghurt de likeur achterwege.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 207 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 5 gram